könyvajánló

Örökzöld téma, hogy mi legyen az iskolás gyerekek kötelező olvasmánya. Legyen a klasszikus, ami talán örökre elriasztja a gyerekeket az olvasástól, vagy legyen inkább kortárs, de akkor hogyan fognak megismerkedni a klasszikus irodalommal?

A könyvesblog most öt kortárs szerzőt ajánl, akik műveikkel talán a klasszikus irodalom iránt is felkelthetik a gyerekek érdeklődését:

https://konyvesmagazin.hu/bookline_kids_gyerek/kotelezok_alternativa_bookline_kids_gyerekirodalom.html

A Merítés-díjat 2015 óta ítélik oda a Moly.hu könyves közösség felhasználói az elmúlt évben magyarul megjelent szépirodalmi alkotásoknak. Az elismerést négy kategóriában (Széppróza, Líra, Ifjúsági irodalom, Gyermekirodalom) ítéli oda a zsűri, emellett a honlap regisztrációval rendelkező felhasználói is szavazhatnak a közönségdíjról.

Forrás:
https://fidelio.hu/konyv/megvannak-a-merites-dij-idei-gyoztesei-179486.html

https://litera.hu/hirek/nadas-peter-toth-krisztina-borbely-szilard-es-szollosi-matyas-is-merites-dijas.html

Olajágat tartó galamb - a békevágy jelképe

Amikor a gyermek kérdez és mi válaszolnánk…

Szak- és szépirodalmi válogatás bátorságról, félelemről, életről és halálról, békéről és háborúról, gyermekjogról, bátorító és féleleműző népmesékről.

Új szolgáltatás indult a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárában! Személyre szabottan ajánlanak könyveket az érdeklődőknek!

A karácsony az év egyik legmeghittebb ünnepe, amire mindig nagy figyelmet szentelünk. Így természetesen nem kerülhető el a gyermekeknek szánt tökéletes mese vagy regény megválasztásának témája sem.

A magyar népmeséket 2005 óta a Magyar Olvasástársaság kezdeményezésére ünnepeljük meg szeptember 30-án.

Kedves szülők! Elérkezett ez a várva várt nap is, amikor csemetétek először foglalja el helyét az iskolapadban. Minden bizonnyal energiával megtelve, tele tudásvággyal, tenni akarással vág neki az első tanévnek. Hamarosan minden osztály elkezd megismerkedni a számokkal és a betűkkel, amely csillapíthatatlan vágyat kelthet bennük, a könyvek világa felé.

Július 30-án ünnepeljük a barátság világnapját. A barátság nemzetözi megünneplésének ötlete Paraguayból származik, majd az Egyesült Nemzetek Szervezete 2011-ben nyilvánította nemzetközi nappá.

A gyerekek számára a nyár a nagy kalandok ideje. Kalandozni azonban nem csak fizikai, hanem szellemi és érzelmi értelemben is lehet és kell is. Ennek nagyszerű eszköze a könyv és az olvasás. Nyári könyvajánlónkkal szeretnénk hozzájárulni ehhez az élményhez, és segíteni a választást a szülőknek és gyerekeknek egyaránt. Igazi, életre szóló kalandokat kívánunk!Kérdezd
a könyvtárost!