Iskolakezdés

Iskolakezdés

2020. szeptember 1. 10:45

Kedves szülők! Elérkezett ez a várva várt nap is, amikor csemetétek először foglalja el helyét az iskolapadban. Minden bizonnyal energiával megtelve, tele tudásvággyal, tenni akarással vág neki az első tanévnek. Hamarosan minden osztály elkezd megismerkedni a számokkal és a betűkkel, amely csillapíthatatlan vágyat kelthet bennük, a könyvek világa felé. Érdemes tehát, ha elérkezettnek látjuk az időt, megismertetni velük a könyvtárak világát is, amelyet 16 év alatt térítésmentesen vehetnek igénybe.

Az iskolai vagy települési könyvtárosok, illetőleg a könyv- és könyvtárhasználati foglalkozások nagy segítséget nyújtanak az eligazodásban, a téma, illetve korosztály szerinti keresésben. Mint már az Olvasóvá nevelés, avagy a kisgyermekkori meseolvasás fontossága című cikkünkben is említettük, nagyon fontos, hogy csak olyan könyvet szabad kézbe venni, amelynek olvasása sikerélményt okoz, hiszen az első tapasztalatok meghatározhatják, hogy később hogyan fognak viszonyulni ehhez a kérdéshez.

A könyvtárak.hu egyik hivatása a tudás átadása, így nélkülözhetetlen feladatunknak érezzük, hogy állandó segítséget nyújtsunk azoknak, akik szeretnének eljutni a fontos, érdekes, felhasználható információkhoz. Gyermekirodalmi részlegünk lehetőséget nyújt magyar nyelvű válogatott irodalom révén a gyermek- és ifjúsági könyvek tárházában való eligazodásra. Az oldalon található keresőben opcionálisan megadható többek közt a nem, kor vagy műfaj szerinti szűrés. Ezekkel a szűrési feltételekkel könnyen találhat az is olvasmányt, aki nem járatos a gyermekirodalom területén.

A Most én olvasok!- sorozat eddig megjelent műveit mind megtalálhatjátok a Gyermekirodalmi ajánlóban. Ezzel a szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar olvasni tanulok- sorozattal tényleg élmény az önálló olvasás. A Pagony Könyvkiadó legkiválóbb szerzőit kéri fel a sorozatban való részvételre: minden szerző öt könyvet ír, öt különböző nehézségi szinten. A illusztrált történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.Kérdezd
a könyvtárost!