Tartalomjavaslat beküldése

Tartalomjavaslat beküldése

Minden regisztrált felhasználónak lehetőséget biztosítunk a könyvtárak.hu-n tartalmak publikálására. Célunk többek között a könyvtárak tevékenységeinek láthatóbbá tétele, az aktuális trendek ismertetése, az ismeretszerzés elősegítése a hírek, programok, gyermekirodalom és nem utolsó sorban a digitális könyvtár által.

Minél több értékes tartalom jelenik meg a felületen, a szolgáltatás úgy válik egyre értékesebbé a látogatók számára. Várjuk tehát azokat a tartalmakat, amelyek figyelemfelkeltők és hasznosak lehetnek mások számára is, illetve széleskörű érdeklődésre tarthatnak számot.

A beküldött űrlapok moderálást követően rövidesen megjelennek a felületen, ez alól kivétel a hír, amely során figyelembe vesszük a tartalmi változatosságot és az időszerűséget is.

Kérjük, csak olyan tartalmat tölts fel, amely még nem található meg az oldalon!

Válaszd ki a beküldendő tartalom típusát:
 

Hír

Támpontok az űrlap kitöltéséhez
Támpontok az űrlap kitöltéséhez

Formai követelmények:

  • Terjedelem: legfeljebb 1-1,5 A4-es oldalnyi, bekezdésekkel tagolt szöveg
  • A csatolt képek legyenek jó minőségűek, min. 500 képpont szélességűek és természetesen jogtiszták, szabadon felhasználhatók.
  • Kérjük, ügyelj a megfelelő forráshivatkozásra, a felhasznált forrásokat a "Kiegészítő információ" szövegdobozba kell beírni.

Tartalmi követelmények:

  • Könnyed hangvételű, tegeződő formában írt, a nagyközönség érdeklődésére számot tartó hírekre, cikkekre számítunk.
  • Érdemes figyelemfelkeltő címet adni, és a cikk elejére rövid, néhány mondatos bevezetőt írni. Ez a rövid bevezető fog megjelenni a hír előnézetekor.
  • A beküldött tartalomhoz mindenképp csatolni kell egy kiemelt képet, amelyet a "Kép a hírhez" blokkban tudsz feltölteni.
     

 

Gyermekirodalmi ajánló

Támpontok az űrlap kitöltéséhez
Támpontok az űrlap kitöltéséhez

A Gyermekirodalmi ajánló magyar nyelven megjelent, válogatott műveket tartalmaz. A dokumentumok feltöltése mindig az adott példány pontos adatainak megadásával valósulhat meg. Ahhoz, hogy a keresés igazán hatékony lehessen, kérjük, minél alaposabban töltsd ki az adatlapot és ne felejts el képet csatolni a könyv borítójáról sem!

Az ismertető részbe - szerzői jogi védelem miatt - csak saját megfogalmazású ismertető kerülhet, máshonnan ne vegyetek át szöveget. A könyv ismertetésekor átfogó, lényegre törő szöveget várunk a könyv tartalmára vonatkozóan, amely segítheti akár a könyvtárosok, szülők, óvónők és tanítók munkáját is.

 

Digitális tartalomKérdezd
a könyvtárost!