A vízpart mellől jelentjük

A vízpart mellől jelentjük

2020. augusztus 4. 09:45

Ha beköszönt a nyár a maga 30 fok feletti átlaghőmérsékletével, menekülünk a strandra. A nagy kikapcsolódásban néha jól jön egy magazin, amit fel tudunk lapozni, vagy egy könyv, amiben elmélyülhetünk két csobbanás között.

Néhány vízparti könyvtár nemcsak a négy fal közé szorított szolgáltatásokkal várja az érdeklődőket, ezekből készítettünk egy rövid, kedvcsináló válogatást.

Balatonalmádi

A balatonalmádi Wesselényi strandon nem unatkoznak a nap szerelmesei, mert 2008 óta minden évben töretlenül nyitva van a strandkönyvtár. A polcokon könnyed, kikapcsolódásra, szórakozásra serkentő nyári olvasmányokkal találkozhatunk, amiket beiratkozás fejében ki is tudunk kölcsönözni. A folyóiratokat pedig szabadon elviheti bárki, így nem gond, ha megfejtünk egy-két rejtvényt az adott újságban.

És ha egy főtt kukorica meg egy kürtöskalács között szeretnénk, hogy egy kicsit megpihenjen gyermekünk, akkor ültessük be a strandkönyvtárban zajló meseolvasásra.

Bővebb információ:
http://www.helyismeret.hu/index.php?title=Balatonalm%C3%A1di_Strandk%C3%B6nyvt%C3%A1r

Balatonfüred

Folyóiratokat magyar és idegen nyelven, valamint könyveket egyaránt kölcsönözhetünk az ingyenes beiratkozás után a balatonfüredi strandon keddtől szombatig, 9 és 17 óra között.

A több mint hét éve működő csöpp kis strandkönyvtárban rutinos, nyitott és tájékozott könyvtáros várja szeretettel az érdeklődő helyieket és nyaralókat egyaránt.

Bővebb információ: http://bfured-konyvtar.hu/kapcsolat/

Keszthely

Gazdag napilap- és folyóiratválasztékkal és természetesen könyvekkel várják a jó kedélyű könyvtárosok a kikapcsolódni kívánó strandolókat Keszthelyen. Beiratkozott olvasóként, vagy egy gyors regisztráció fejében már birtokba is vehetjük a kiszemelt újságot vagy könyvet, előbbit maximum egy óra, utóbbit egy nap vagy a szokásos négyhetes kölcsönzési idő erejéig. A nem beiratkozott olvasók se rettenjenek vissza, mert 1000 forintos kaució ellenében bárki örömét lelheti az olvasásban.

A strandon elhelyezett „Neked mennyit ér?” felirat hirdeti azokat a könyveket, amiket adomány fejében akár birtokba is vehet a strandoló.

 

Számos strandkönyvtár található még az országban, például Esztergomban, Tiszaújvárosban és Zalaegerszegen.

A nyitvatartásokról, korlátozásokról mindig tájékozódjanak a könyvtár oldaláról!



Kérdezd
a könyvtárost!