A szentendrei könyvtárfutár

A szentendrei könyvtárfutár

2021. január 18. 10:00
Könyvek házhoz szállítása

Minden kultúrát, olvasást szerető ember értesült róla, hogy a koronavírus járvány második hulláma elleni védekezés jegyében a könyvtárak már november óta nem engedhetik be a látogatóikat az olvasói terekbe, de – ahogy arról a Könyvtárak.hu-n is tájékozódhatunk – számos intézmény kínál lehetőséget arra, hogy az olvasók az intézmény kapujában átvegyék az előre megrendelt könyvcsomagokat.

Számos könyvtár gondolt azokra az olvasókra is, akik nem tudnak elmenni a könyvcsomagokért, így számukra házhoz szállítással biztosítják az olvasnivalót. Minden könyvtárban más és más formában, más feltételek mellett működtetik a dokumentumok kölcsönzését.

Szentendrén, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban a 70 éven felüli vagy megromlott egészségi állapotuk miatt otthonukhoz kötött használóknak kínálják a házhoz szállítás lehetőségét hetente egy alkalommal. A "Könyvtárfutár" a közeli utcákba kerékpárral, a távolabbi helyszínekre pedig autóval megy. A szolgáltatás nagy sikernek örvend az idősek körében.

Az idősek számára kínált lehetőségre a Duna TV is felfigyelt, és egy rövid riportban „testközelből” is bemutatta a könyvtár szolgáltatását. A riportban bepillanthatunk a zárt könyvtárban folyó szorgos munka kulisszatitkaiba: Pest megyei könyvtár indított egy új szolgáltatást 70. év felettieknek | MédiaKlikk (mediaklikk.hu)

 

Képgaléria: 


Kérdezd
a könyvtárost!