Online gyermeknap a könyvtárakkal

Online gyermeknap a könyvtárakkal

2020. május 29. 08:00

Bár idén elmarad a megszokott gyermeknapi forgatag, de a kicsiknek nem kell izgalmas és tartalmas programok nélkül tölteniük ezt a hétvégét. A szabadban futkározás után jól fog esni pihenésképpen egy mese a könyvtárostól, alkotás otthon talált alapanyagokból, vagy a nagyobbaknak egy kvízjáték.

A könyvtárak mindig gondolnak a gyerekekre, és folyamatosan készülnek a jobbnál jobb online mesefelolvasások, papírszínházak, foglalkoztatóvideók. Ezek közül válogattunk néhányat gyermeknap alkalmából.

 

Könyvbújó Dollyval – Bugaci Könyvtár

Dolly, a terápiás kutya rendszeres látogatója a bugaci Könyvtárnak. Felvezetője, Szatmári Anett iskolai foglalkozásokon és családoknak szóló könyvtári programokon is közreműködik kutyájával. Játékok, trükkök, fejlesztő feladatok teszik élménnyé a könyvtári Könyvbújókat! Mivel a személyes találkozás a könyvtárban egyelőre nem lehetséges, így online könyvbújóval kedveskednek az érdeklődőknek.

 

 

Harry Potter kvízMóricz Zsigmond Városi Könyvtár, Tata

A varázsvilág kedvelőinek. Vajon mennyire emlékszel még a részletekre?

Ha van kedved további tudáspróbához, speciálisan gyermeknapra készült kvízt is találhatsz. Lássuk, tudod-e a válaszokat?

 

Meseműhely online – MinikertFSZEK Móricz Zsigmond Könyvtár, Gazdagrét

Időpont: 2020. május 29. 17:00 – 17:30

Május végén ismét Meseműhely, ezúttal is még online.
A mese után minikertet készíthettek. Ehhez szükség lesz egy használaton kívüli virágcserép aljra, esetleg átlátszó, lapos, kilyuggatott műanyag dobozra; kevéske virágföldre; séta közben összegyűjtött érdekes kavicsokra; fakéreg darabkákra; mohadarabkákra; kövirózsára vagy pozsgás növénykékre. Az ültetéshez, rendezgetéshez jól jön egy kisebb kanál.

 

Magyar népmese mixTerézvárosi Gyermekkönyvtár

Drámajátszóház sorozat, a legjellemzőbb magyar népmesei motívumokból egy történetté összeállítva. Rövid folytatásokban közzé téve, kapcsolódó kézműves videókkal, amelyek segítségével például kardot és pajzsot is készíthetsz egyszerű, otthon is megtalálható alapanyagokból.

Nézd meg a kard és pajzs készítéséről szóló videót, és a sorozat többi részét is!

 

Mesék a könyvtárból: A kiskakas gyémánt félkrajcárja (papírszínház) – Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, Nyíregyháza

 

 

Ha pedig már megnézted a videókat, olvasd el a Magyar Elektronikus Könyvtárból Lázár Ervin: A hétfejű tündér című gyönyörű meséjét.

Képsablon forrása: Canva.com

Youtube videók:

Könyvbújó Dollyval: https://www.youtube.com/watch?v=DYS5FYDeYio

Mesék a könyvtárból: https://www.youtube.com/watch?v=uQDo_RToG-c



Kérdezd
a könyvtárost!