Információk a könyvtárak újranyitásával kapcsolatban

Információk a könyvtárak újranyitásával kapcsolatban

2021. május 3. 09:45

Elértük a 4 milliós átoltottságot, ezáltal több szolgáltatás is elérhetővé vált a védettségi igazolvánnyal rendelkezők részére. A könyvtárak számára ez azt jelenti, hogy május 3-tól, hétfőtől az olvasók is látogathajták a belső tereket: így például helyben olvashatnak, válogathatnak a dokumentumok között és kölcsönözhetnek is.

Mivel a nyitást helyi döntés alapján felülírhatják, ezért feltétlenül keressétek fel a könyvtáratok honlapját vagy Facebook-oldalát, hogy meggyőződjetek arról, hogy ők élnek-e ezzel a lehetőséggel, s ha igen, akkor milyen szabályok mellett. (Ehhez segítséget nyújthat a Könyvtárkeresőnk, ahonnan egy kattintással eléritek a könyvtár weboldalát.)

Általános szabályok:
- A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők továbbra is csak előre rendelt könyveket vehetnek át külső átvételi ponton (amennyiben a könyvtárnak van ilyen szolgáltatása).
- A szolgáltatónak joga van elkérni a védettségi igazolványt, illetve a kapcsolódó okmányt is, mely igazolni tudja, hogy valóban az adott emberhez tartozik a védettségi igazolvány (ilyen okmány a személyi, az útlevél)
- A 18 év alatti személyt is kérheti arra, hogy igazolja kiskorúságát pl. személyivel, diákigazolvánnyal, stb.
- A 18 év alatti, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező könyvtárhasználók (gyerekek) akkor léphetnek be a könyvtár tereibe, ha védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel érkeznek.
- Az épület teljes területén kötelező az emberek közötti legalább 1,5 méteres védőtávolság tartása és ajánlott az arcot (a szájat és az orrot egyaránt) eltakaró maszk viselése.

Egészségünk védelme érdekében kérjük a szabályok betartását.Kérdezd
a könyvtárost!