Online versmondó versenyt hirdetett a Csorba Győző Könyvtár

Online versmondó versenyt hirdetett a Csorba Győző Könyvtár

2021. február 19. 09:00

Rendhagyó a formája, de a tavalyi sikeres szervezés után idén ismét online versmondó versenyt hirdet a Csorba Győző Könyvtár Körbirodalom Gyermekkönyvtára a magyar költészet napjára.

Az intézmény gyermekkönyvtára hosszú évek óta, hagyományosan megrendezi versmondó versenyét, melyre a pécsi és baranyai általános iskolákból is sokan jelentkeznek. Az elmúlt évben a járványhelyzet miatt a gyermekkönyvtáros szervezők egy próbát tettek, mivel nem akarták, hogy megszakadjon a hagyomány, így online formában szervezték meg az eseményt. Legnagyobb meglepetésükre 162 versvideó érkezett a felhívásra, még a hátáron túli nevezések is befutottak.

A sikeren felbuzdulva és a jelenlegi kényszerű zárva tartás miatt idén is hasonló formában, online versmondóval készül a Csorba Győző Könyvtár Körbirodalom Gyermekkönyvtára a magyar költészet napjára.

A felhívásra általános iskolás gyermekek nevezhetnek, szabadon választott, életkoruknak megfelelő verssel. Nevezni a versvideó elküldésével lehet 2021. április 1-ig. A szervezők hangsúlyozzák, hogy a felvételeket csak a szakmai zsűri fogja megtekinteni és elbírálni, a nyilvánosság számára nem lesznek láthatók. Az eredményhirdetésre április 11-én kerül majd sor.

A versmondó verseny részleteiről, feltételeiről itt lehet informálódni.

A további kérdéseket a korbirodalom@csgyk.hu címre várják a szervezők.



Kérdezd
a könyvtárost!