Olvasd és veszítsd el!

Olvasd és veszítsd el!

2023. május 30. 13:15

Talán már hallottál a Nagy Könyvelhagyó Hétvége nevű kezdeményezésről, melyet a Bookcrossing elnevezésű külföldi minta alapján, az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár indította útjára 2008-ban.
Ám könyvet elveszíteni vagy egy elvesztett könyvet megtalálni nem csak ezen a hétvégén lehet, hanem az év bármelyik napján!

Légy Könyvvadász!
Kelj útra, és találd meg a közeledben elveszített könyvek egyikét!

Légy Könyvelvesztő!
Kapcsolódj be te is ebbe a népszerű játékba, ha van olyan könyved, amelyikről azt gondolod, másnak is élményt jelentene. Ne hagyd a polcon porosodni, indítsd útjára!

Ha szeretnél könyvet találni, a konyvtarak.hu Veszíts el egy könyvet! oldalon nézz körül, hogy a közeledben, milyen könyvek várnak megtalálóra, és a bővebb leírásban szereplő lépések szerint rögzítsd a megtalálást.
Ha inkább elveszíteni szeretnél egy könyvet, akkor a konyvtarak.hu Veszíts el egy könyvet! oldalon az „új könyv regisztrálása a játékba” gombra kattintva hozd játékba a könyvet.

Látogasd meg a „Veszíts el egy könyvet!” Facebook oldalt is, ahova az elveszített, vagy megtalált könyvek fényképét is feltöltheted!

Csatlakozz a játékhoz, ha

  • a könyvek segítségével szeretnél kapcsolatot teremteni másokkal,
  • ha szeretnéd megosztani az olvasás élményét,
  • ha felesleges könyveidtől hasznos és környezetbarát módon szeretnél megválni,
  • ha szeretnél örömet okozni másoknak a játék élményével és egy jó könyvvel,

hisz a könyvek kapcsolatot teremtenek olvasóik között.

 



Kérdezd
a könyvtárost!