Miért van könyvtár?

Miért van könyvtár?

2022. április 4. 10:00

A címben szereplő kérdés egyre gyakrabban hangzik el. Különösen azoktól, akik nem járnak könyvtárba. A kérdés talán még ismerősebb lehet, ha így fogalmazzuk meg: Miért van még könyvtár, amikor van internet? Vannak akik értetlenül állnak az előtt, hogy 4000 év alatt miért nem halt még ki.

De könyvtár, sőt könyvtárak vannak, és tudjuk lesznek is. De miért? Mi az az ősi, emberi igény, ami fenntartja működését?

A kérdésre a könyvtárba járók és nem járók is biztosan nagyon különbözőképpen válaszolnak. Attól függően, mit tapasztaltak eddig és mennyire képesek kilátni a buborékjukból, előítéleteikből.

A Könyvtárostanárok Egyesülete a kérdés lényegére egy kisfilm segítségével ad választ, úgy hogy közben van szó könyvtártörténetről, könyvtártípusokról, a szolgáltatások széles köréről, olvasókról és könyvtárosokról is.

Szánjon rá 1 perc 42 másodpercet! Lehet, hogy Önnek is adhatunk egy új szempontot, egy új nézőpontot, egy új ötletet, hogy mire valók a könyvtárak. Ha pedig még többet szeretne tudni a könyvtárakról tájékozódjon az Információzz! De miért c. online vagy nyomtatott kézikönyvből vagy kérdezze könyvtárosát!

 

Dömsödy Andrea – Hidvégi Krisztina – Tóth Viktória – Cs. Bogyó Katalin: Miért van könyvtár? Bp., KTE, 2022. 1:42 min
URL: https://www.youtube.com/watch?v=ZIifM8x9HwE Utolsó letöltés: 2022.03.31.

A tartalmat beküldte: Dömsödy Andrea (Könyvtárostanárok Egyesülete)Kérdezd
a könyvtárost!