Meséld el saját Budapestedet!

Meséld el saját Budapestedet!

2022. december 8. 09:30

A következő másfél év egyik meghatározó fővárosi kulturális projektje, a Könyvfőváros program keretében megvalósuló Budapest Nagyregény. “Budapest formáját az adja meg, hogy milyen hangulatban van, aki nézi. Gyere, gyere bárki is, csinálj egy Budapestet!” – ezzel, a felhívásnak is alkalmas Esterházy Péter idézettel mutatkozott be a Budapest Nagyregény a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szakmai közönségének.

És most mesélőket, alkotókat keresünk, hogy osszák meg velünk történeteiket. Legyen minél nagyobb és tartalmasabb ez a regény. A Budapest Brand és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár közös alkotásra hívja a főváros lakóit. Mindenkinek van egy, a fővároshoz kapcsolódó személyes vagy családi története - ezeket gyűjtik össze és osztják meg változatos formákban. A beérkezett történeteket szerkesztőbizottság válogatja, majd 23 kortárs író használja fel, inspirációforrásként az egyes kerületek fejezeteiből álló Budapest Nagyregény megalkotásához. Olyan írók vesznek részt a közös alkotásban, mint Cserna-Szabó András, Dragomán György, Mán-Várhegyi Réka és Tompa Andrea.
A legfeljebb 4000 karakter hosszú, egy kerület, városrész tereihez, épületeihez, személyiségeihez vagy eseményeihez jól beazonosíthatóan kapcsolódó történeteket 2023. január 31-ig online, a www.budapestkonyvfovaros.hu/page/nagyregeny honlapon lehet beküldeni.

 

Plakát: Budapest Brand

 

Forrás: FSZEK

Képgaléria: 


Kérdezd
a könyvtárost!