A varázsmag szövetsége

A varázsmag szövetsége

Kiadás éve: 
2021
Oldalszám: 
120 p.
Méret: 
21 cm
Illusztrátor: 
Illusztráció: 

Ez a kedves és hívogató illusztrációkkal ellátott könyv 2021-ben látott napvilágot a Manó Könyvek kiadásában. A történet izgalmas, olvasmányos, könnyed nyelvezetű, benne szerethető karakterekkel.

Habár a könyv 8-11 éveseknek ajánlott, a fejezetek végén található emlékeztető, illetve beszélgetésindító kérdések miatt érdemes együtt olvasni a könyvet szülőnek és gyermeknek.

A mese egy kisiskolás lányról szól, Füzesi Dóriról, avagy Dodóról, aki nem igazán találja helyét a világban. Hiába jó tanuló, úgy gondolja, hogy nem elég menő és még ráadásul mindentől is fél: a sötéttől, a pókoktól és a zajoktól.. Próbál felülkerekedni a helyzeten, azonban a "bátorságképző" helyen váratlanul egy varázslatos világba csöppen. Vajon képes lesz ez a kicsi lány megküzdeni a rá váró feladatokkal és elég bátor lesz ahhoz, hogy szembe tudjon nézni a legnagyobb félelmeivel? S vajon hogyan kapcsolódik a történethez a szép szemű fiú, s a nagy adag varázsmag?

Az események végül megtanítják neki, hogy bátornak lenni valójában nem azt jelenti, hogy nem félünk, hanem hogy legyőzzük magunkban ezt az érzést.

Tudj meg többet a témáról: 

Ingyenesen letölthető feladatlapok tanítóknak és könyvtárasoknak a szerzőnő honlapján (az oldal alján): www.mnyiromaria.com

ISBN: 
9789634039471
Idézetek: 

"Minden éremnek két oldala van, nézd meg mindig a másikat is, mielőtt ítélkezel."

"Van, amin változtathatunk, s van, amin nem. Ahová születünk, s ahogyan kinézünk, az például adott dolog, de amikké válunk, arról csakis mi döntünk, az mutatja meg, kik is vagyunk igazából. Amit és ahogyan cselekszünk, csak az a fontos!"

Jó gyakorlat: 

M. Nyirő Mária könyvének eladásából a teljes befolyt összeget a Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány javára ajánlja fel, hogy teljesíthessék olyan gyermekek kívánságait, akik nap mint nap az életükért harcolnak.

Így a kötet megvásárlásával nemcsak egy színvonalas meseregényhez juthatunk hozzá, hanem egy jó ügyet is támogathatunk.Kérdezd
a könyvtárost!