Még több sürgés-forgás Tesz-Vesz városban

Még több sürgés-forgás Tesz-Vesz városban

Fordította: 
Kiadó: 
Kiadás éve: 
2021
Kiadás: 
3.
Oldalszám: 
96 p.
Méret: 
29 cm
Illusztráció: 

Amikor a Tesz-Vesz város először, az 1980-as években jelent meg Magyarországon, a felnövekvő gyerekek alapvető igénye volt, hogy megismerhessék környezetüket. Sok gyerek álmodozott arról, mi lesz belőle, ha felnőtté válik. A fiúkat sok minden érdekelte. Hogyan dolgoznak a rendőrök, vagy a tűzoltók? Hogyan zajlik a ”kulisszák mögött” egy hajó-, egy repülő-, vagy egy vonatút? Hogyan épül fel egy ház, vagy egy két várost összekötő autóút? A lányok érdeklődése más természetű volt. Például, hogy anyukájuk hogyan végzi a háztartást, mit csinál otthon, hogyan főz, mos, takarít? Voltak fiúkat és lányokat egyaránt izgató kérdések is. Például, hogy mi történik azokkal a gyerekekkel, akik valamilyen betegség miatt kórházba kerülnek? Hogyan készítették a kezükben tartott mesekönyvet kivágott fákat használva alapanyagnak? Miként lesz a learatott búzából finomra sült kenyér? Hogyan válik a kibányászott szénből energia a villanyáramhoz?

Vajon az évtizedek elteltével mennyit változott a gyerekek érdeklődése? Hogy Richard Scarry képes ismeretterjesztő mesekönyv sorozatának számtalanszor kiadott első, alapkötete hihetetlen népszerűségnek örvend, az azt támasztja alá, hogy a gyerekek igénye továbbra is változatlan. Az ismeretterjesztő témák szereplői jópofa (és ízléses módon megrajzolt) állatfigurák, akik a teljesen hétköznapi, „szürke” élethelyzetekben állják meg mindennapi helyüket, úgy hogy egyáltalán nem unatkozik ezek olvastán senki. Beleértve a gyerekeknek felolvasó szülőket, vagy tanárokat is.  
 

Tudj meg többet a témáról: 

A Tesz-Vesz város sorozat történeteiből számtalan kötet jelent meg, emellett egy francia–kanadai televíziós rajzfilmsorozat is készült, mely Kanadában 1994. március 9-étől került adásra. Magyarországon az MTV 1 vetítette, a TV2 sugározta, a Duna TV adta le, és az M2 tűzte műsorra.

ISBN: 
9789634860341


Kérdezd
a könyvtárost!