Macskakirálylány

Macskakirálylány

Kiadó: 
Kiadás éve: 
2019
Kiadás: 
Utánny.
Oldalszám: 
62 p.
Méret: 
30 cm
Illusztrátor: 
Illusztráció: 

A tartalmilag és formailag egyaránt igényes, pasztellszínű rajzokkal kísért, rövid verses mesebetétekkel tarkított kötet főhőse egy királyfi, aki egy napon elindul szerencsét próbálni. Szüleitől azonban nem sok útravalót kap ehhez. Felséges atyja csupán annyit tesz, hogy megpörgeti kitaposott, királyi mamuszát, s mivel az az Öregerdő felé mutat, ezért az ifjú arra indul el. Az Öregerdőben talál egy rozzant kalyibát, abban pedig sok-sok édesebbnél édesebb lekvárt. Az egyik csuporba belekóstolva azonban elfogja a mélységes bánat. Szomorú magányát hívatlan vendég zavarja meg, méghozzá egy igencsak beszédes, tűzrőlpattant fekete macska személyében. Hamarosan további vendégek érkeznek, a bánatos Mohos bátyó és Rongybaba Sári, akik szomorúbbnál szomorúbb történeteket mesélnek. Aztán betoppan Ládafia királyfi, Sári élete szerelme, és levelet hoz a Bánatos királyfinak, amelyben a királyi szülők jelzik, hogy meglátogatják fiúkat, akiről egy év óta nem hallottak, és abbéli reményüket is kifejezik, hogy az ifjú azóta talált magának menyasszonyt. Az egyre kevésbé szomorú társaság elkezd hát sürgölődni, hogy minél előbb rendet rakjanak, s közben a Macskakirálylány titkára is fény derül… A fordulatos meseszövésű, líraiságban és humorban egyaránt bővelkedő, olvasmányos, eredeti történetet érdemes ajánlani a 6-8 éves gyerekek körében.

Tudj meg többet a témáról: 
Idézetek: 

"Rendezzünk szomorúságversenyt!
– Úgy is én nyerném meg – révedt maga elé a királyfi. Meggyőződése volt, aki belekóstolt a Bánat csuprába, az szomorúságban verhetetlen.
– Igen? – méltatlankodott Mohos bátyó. – Az én szomorúságomba egy egész erdő beleőszült!
– Nem úgy van az! – intette őket a macska. – A szomorúságot nem tudjuk nem mérlegre tenni. Azt javaslom, mindenki mondjon el egy szomorú történetet! Versenyezzenek a mesék!
– Akkor ez nem is szomorúságverseny. Hanem szépségverseny. A szomorú mesék szépségversenye. – A királyfi nem volt elragadtatva az ötlettől."

"Világvégi Holdfénylány a világ legvégén lakott.
Sötétből dalolt falakra fényből dalolt ablakot."Kérdezd
a könyvtárost!