Tamás Zsuzsa (1978-)

A Horváth Ildi által illusztrált színpompás mesekönyv két történetet tartalmaz Kicsi Mimi, a kis nyuszi lány életéből. A mesénk főhőse nagyon szeret óvodába járni, és főzőcskézni a babakonyhában legjobb barátjával, Emmával. Egy nap azonban fülfájással ébred, ezért el kell látogatnia a doktor nénihez, aki elküldi a fülészetre az Erdőszéli Kórházba.

A bájos, színpompás mesekönyv két történetet tartalmaz, melyek főszereplője Kicsi Mimi, a nyuszilány. A nyuszicsaládnak szűk már az otthona, ezért eladják addigi üregüket, és tágasabba költöznek. Miminek eleinte ez nincs ínyére, de aztán lassan megbarátkozik új otthonukkal, ahol már saját doboza lesz a gesztenyebabáinak.

A palotában áll a bál, mivel a királyi pár kislánya állandóan sír. A király és a királyné tehetetlennek érzik magukat, míg rá nem jönnek, hogy meg kellene hívniuk a birodalom tizenkét bölcsét, köztük Határ Őrét, Holdanyót, Tűz Urát, Jókalózt, Kútlakót és a Tenger Boszorkányát, hogy egy-egy mesét kérjenek tőlük a Teljesség könyvéhez, amely gyógyír lehet gyermekük bajára.

A tartalmilag és formailag egyaránt igényes, pasztellszínű rajzokkal kísért, rövid verses mesebetétekkel tarkított kötet főhőse egy királyfi, aki egy napon elindul szerencsét próbálni. Szüleitől azonban nem sok útravalót kap ehhez. Felséges atyja csupán annyit tesz, hogy megpörgeti kitaposott, királyi mamuszát, s mivel az az Öregerdő felé mutat, ezért az ifjú arra indul el.Kérdezd
a könyvtárost!