Ludmilla újabb esetei

Ludmilla újabb esetei

Kiadó: 
Kiadás éve: 
2020
Oldalszám: 
83 p.
Méret: 
22 cm
Illusztrátor: 
Illusztráció: 

Ludmillát, a cserfes és talpraesett kislányt már ismerhetjük Kertész Erzsi Ludmilla megoldja című regényéből. Főhősünk hivatásos problémamegoldó, irodáját a Sárgarigó utca 5. szám alatti ház kertjében álló öreg diófa tetején lévő takaros kis házikóban rendezte be, és már az első kötetben segítőkész titkárra talált. A virágzó irodát most is számos ügyfél keresi fel, érdekesebbnél érdekesebb problémával. Ludmillának elsőként titkára, Döme állandó késésére kell megoldást találnia, majd egy hármas ikreket nevelő szülőpár fordul hozzá azzal a gondjukkal, hogy képtelenek megfelelő ajándékot választani gyermekeiknek: ha egyforma játékokat kapnak, akkor azért reklamálnak, hogy miért ugyanolyan, ha pedig különbözőt, akkor összevesznek rajtuk. Ludmillától kér segítséget Veronika, aki szeretné kicsalogatni kütyüfüggő apukáját a kertbe, és ismét az ügyfelek között köszönthetjük Gézát, akit most a szerelme szüleivel való első találkozásán kell átsegíteni. Ludmilla természetesen minden problémára eredeti megoldást talál. A vidám történetek görbe tükröt tartanak a könyvet olvasó gyerekek és felnőttek elé. A kötetet Orbán Orsolya színes, vidám rajzai díszítik.

Tudj meg többet a témáról: 

Balassa Jusztina meséli el A titkár órája című fejezet egy részletét:  https://www.youtube.com/watch?v=_VC57rEsQrk

ISBN: 
978-963-410-638
Idézetek: 

„- Ne is mondjanak semmit! – rikkantotta, és mielőtt a gondterhelt pár bármit is mondhatott volna, drámai hangon kinyilvánította: - Maguknak van legalább kettő, de lehet, hogy négy gyerekük!

- Három van - hebegte a nő a kezét tördelve. – E… ez ennyire látszik?”

„Egy dolgod lesz, Döme: jókat kell mondanod Gézáról. – Akkor is, ha nem úgy gondolom? – háborodott fel Döme. – De hát az hazugság!

Dehogyis. Csak marketing – bólogatott mellettük Géza, aki nagy vonalakban megértette Ludmilla tervét.”

„A titkárom csak épp most tanul be. Az udvarias viselkedés tanfolyam épp holnap kezdődik”Kérdezd
a könyvtárost!