Egy rendbontó vírus kalandjai

Egy rendbontó vírus kalandjai

Szerző: 
Kiadás éve: 
2017
Oldalszám: 
191 p.
Méret: 
21 cm
Illusztrátor: 
Illusztráció: 

Cirrus a Nagy Szerver lefagyásának harmadik napján születik. Nemcsak a neve különleges, hanem alakváltó tulajdonsága is, amiről eleinte csak a családja tud. Amikor elkezdi az iskolát, a társai csúfolják és bántják, a tanárok minden tantárgyból őt hívják ki felelni, ami aztán mindig kudarccal végződik: nem megy a rombolás, gond van a törléssel, a megsemmisítéssel és a lopással is. Egy nap azonban olyan barátra lel, akivel még a legféltettebb titkát is megoszthatja, ami valójában nem az alakváltoztatás képessége, hanem az, hogy töretlenül hiszi: egy vírus jó ügyet is szolgálhat. Az iskola elvégzése után a vírusirtókkal folytatott harcban – különleges képességének köszönhetően – csak ő jut át a Tűzfalon, oda, ahonnan eddig még senki nem tért vissza. Eltökéli, hogy nemcsak segítséget kér az Informatikustól a lefagyott Nagy Szerver újraindításához – megmentve ezzel a családját és a barátait –, hanem felteszi neki a legfontosabb kérdést is: tehet-e jót egy vírus? A Tűzfal túlsó oldalán végül olyasvalakit talál, akire nem számított, és akitől végül megkap minden választ az egyediségére vonatkozóan.
A humorosan megírt, különleges környezetbe helyezett történetben a nyelvi játékokkal, ötletes rajzokkal együtt olyan komoly témákra bukkanunk, mint az iskolai bántalmazás, a szülői szeretet és a barátság ereje, mindez a 21. század nyelvén megírva.

Idézetek: 

"A kedvenc dalocskáját dúdolgatta magában, azt, hogy Bóbita, Bóbita frissít, közben a szoftverek szűrnek, részadatok furikáznak, vírushadak települnek."

"A nem fertőző vírus egyenesen olyan – ahogy az ősi webegyeskori mondás tartja –, mint a hideg melegszendvics."Kérdezd
a könyvtárost!