Zarándokzsebkönyv. 100 lépés Loyolai Szent Ignáccal

Zarándokzsebkönyv. 100 lépés Loyolai Szent Ignáccal

Kiadás éve: 
2021
Oldalszám: 
216 p.
Méret: 
11 cm

Manapság nagy divatja van a különféle véleményformáló (sok esetben véleménydiktátor) ún. influenszereknek, akik befolyásolnak minket gondolataikkal, életstílusukkal, vagy csak egyszerűen lényük kisugárzásával. Habár elsősorban a 21. század sajátosságának gondolhatjuk a véleményvezéreket, valójában már a korábbi időszakokban is jellemzőek voltak. Erre kiváló példa egy 500 évvel ezelőtt élt ember, akinek mondanivalója még ennyi idő távlatából is sokszor többet mond, mint korunk „tuti okosságai”.

Ez a könyvecske száz idézetet tartalmaz Loyolai Szent Ignác, a Jezsuita Rend alapítójának írásaiból. A szemelvények mindegyike olyan kérdésekkel egészül ki, melyek segítenek értelmezni és az olvasó saját életével kapcsolatba hozni a gondolatmenetet. Ez a könyvecske tulajdonképpen egy belső, lelki zarándokútra hívja meg az életük alakulásáról elmélkedni kívánókat, de egyúttal segít elmélyíteni hitüket az Istent keresőknek.

Nem csak Római Katolikus vallású keresztényeknek ajánlott! A lelki fejlődésben sokat segíthet más felekezetek, vagy vallások híveinek is. De haszonnal forgathatja egy felekezeteken kívüli, nem hívő érdeklődő is!

 

Tudj meg többet a témáról: 

A Loyolai Szent Ignác (1491-1556) alapította jezsuiták nagyon komolyan veszik a lelki fejlődést és az erre irányuló, különféle mentális gyakorlatokat. Loyolai Szent Ignácról és az általa megteremtett lelkiségről bővebben az OSZK blogjának kétrészes cikkében is olvashatunk:

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/2022/03/12/meditativ_szerepjatek_bibliai...

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/2022/03/13/meditativ_szerepjatek_bibliai...

ISBN: 
9789634420354
Idézetek: 

„A felebarát segítésének harmadik módja életünk jó példája”

„Bár veszélyes, ha üresen megy a hajó, mert a kísértésekben ide-oda hánykódik, valójában még veszélyesebb, ha úgy megterhelik, hogy elsüllyed.”

„Mások hiányosságának túlságos üldözése inkább elidegenedést eredményez, mintsem az élet megjobbítását, és ahelyett, hogy segítene, inkább menekülésre készteti az embereket.”

„Miként a sétálás, gyaloglás és futás testgyakorlat, úgy lelkigyakorlatnak mondható minden olyan tevékenység, amely előkészíti és alkalmassá teszi a lelket, hogy eltávolítson magától minden rendezetlen hajlamot, és miután eltávolította őket, keresse és megtalálja az isteni akaratot abban, hogy életét lelki üdvözülése felé irányítsa.”Kérdezd
a könyvtárost!