A Várnegyed titkai

A Várnegyed titkai

Kiadó: 
Kiadás éve: 
2020
Kiadás: 
2.
Oldalszám: 
165 p.
Méret: 
17 cm
Kötet: 
1
Illusztrátor: 
Illusztráció: 

Emlékszem, néhány évtizede nagy népszerűségnek örvendtek az interaktív játékkönyvek családjába sorolható – valamiféle fantasy világban játszódó – ún. „lapozgatós-szerepjáték” könyvek, melynek olvasója egyúttal a főhőst is eljátszotta és maga alakította a történet menetét. Aztán vagy sikerült végigjátszani a történetet, vagy idő előtt véget értek a kalandok, a főhős bukásával. Tittel Kinga ezzel a könyvével azonban „A Várnegyed titkai”-ról többek között olyan interaktív és egyúttal élő játékélményt nyújthat, melynek helyszíne a magyar művészettörténet büszkesége, ahol megelevenedik a gazdag múltú magyar történelem. Ez a helyszín felér egy fantasy-kalandkönyv mítikus-misztikus ködbe burkolódzó lovagvárával vagy rejtélyes labirintusával. Ráadásul az olvasó ezen könyv használatával a maga alakította kalandban még elbukni sem tud. Viszont ha kezébe véve ezt a remek kis kötetet járja a középkori Buda utcáit, gyönyörködik a Savanyúleves-, vagy a Halászbástya nyújtotta panorámában, zsírégető kaptatással közeledik a Lihegő kaputorony felé, vagy csak egyszerűen ücsörög a Mátyás-kút medencéjének káváján, olyan ismeretekkel bővülhet, hogy ez már önmagában egy játékkönyv sikeres befejezésének élményével ér fel. Ha „főhős kalandorunk”, az ifjú olvasó elég rátermett, akkor nemcsak a könyvben utcasarokról-utcasarokra bemutatott helyszíneket találja meg, de a könyv „Keresd meg!” játéka képein szereplő szobrokat, épületrészleteket, képeket, címereket is.

Úgy látszik, a „Mesélő Budapest” című könyv egy olyan „lavinát" indított el, melyet már nem lehet leállítani. Ennek köszönhetően a „Mesélő zsebkönyvek” sorozat már kabátzsebbe illő méretével is odacsalta magát egy Budapesti kirándulás nélkülözhetetlen kelléktárai közé.

Tudj meg többet a témáról: 

A szerző a népszerű Mesélő Budapest című könyv folytatásaként kezdett bele a Mesélő zsebkönyvek című sorozatba, mellyel Budapest egyes nevezetességeit "boncolgatja" részletesebben.

ISBN: 
9789634377214
Idézetek: 

„Tudod-e, hogy honnan ered a Savanyúleves bástya elnevezés? Kíváncsi vagy, hol található Buda egyetlen megmaradt utcahídja, vagy hogy milyen titkot rejt a pizsamacsíkos ház udvarán található japánkert? A Várnegyed titkaiból mindezt, és még rengeteg érdekességet tudhatsz meg.”Kérdezd
a könyvtárost!