Óz, a nagy varázsló

Óz, a nagy varázsló

Kiadás éve: 
2002
Oldalszám: 
158 p.
Méret: 
20 cm
Illusztráció: 

Különös és varázslatos mesevilág tárul föl Baum könyvének lapjain, amelynek témája a boldogság keresése. Főszereplője, Dorka kutyájával, Totóval egy különös országba, Mumpicok birodalmába keveredik. Itt találkozik későbbi hűséges barátaival, a Madárijesztővel, a Bádog Favágóval és a Gyáva oroszlánnal, "akik" elkísérik őt hosszú vándorútján, amelynek végcélja a jó varázsló, Óz Smaragdvárosa. Lendületes, magával ragadó meseszövés, kedves humor és báj, valamint sugárzó ember- és életszeretet hatja át a világszerte nagy sikert aratott meseregényt, mely a nyolc éven felüli gyermekolvasóknak ajánlott.

Tudj meg többet a témáról: 
Idézetek: 

"Akármilyen sivár és szürke a hazánk, mi hús-vér emberek szívesebben élünk ott, mint a világ legszebb országában. Mindenütt jó, de a legjobb otthon."

"zerintem rosszul teszed, hogy mindenáron szívet akarsz. A szív a legtöbb embert boldogtalanná teszi. Én azt mondom neked: szerencsés fickó vagy, hogy nincsen szíved."

"Ha valaha még egyszer elindulok a boldogságomat keresni, nem megyek tovább a farmunk kerítésénél, mert ha ott nem találom, akkor biztos, hogy igazából el sem veszítettem."Kérdezd
a könyvtárost!