Bambi gyermekei

Bambi gyermekei

Kiadó: 
Kiadás éve: 
2007
Kiadás: 
3. kiad.
Oldalszám: 
249 p.
Méret: 
21 cm
Illusztráció: 

Az ismert osztrák író legnagyobb sikerét híres állatregénye, a Bambi révén érte el, amelynek történetét Walt Disney szép filmen meg is örökítette. A mű folytatásában a felnőtt Bambi a vezér. A Herceg halála után örökébe lép, és bölcs tanácsaival, okosságával és merészségével segíti és neveli a fiatal őzeket, megismertetve "őket" az eredei élet szigorú, kegyetlen törvényeivel. A lírai hangvételű mű rangos helyet foglal el az állatregények sorában. Ez a második rész témája folytán sok hasonlóságot mutat az elsővel, sőt, néhol ismétlésekbe is bocsátkozik a szerző. A regény ennek ellenére érdeklődésre tarthat számot; az erdő, az állatok és a természet hű ábrázolásával természettudományos ismereteket ad. Az állatok emberi tulajdonságokkal rendelkeznek: beszélnek, gondolkodnak, éreznek és szeretnek, de mindezt természetes környezetükben teszik.

Idézetek: 

"A mai fiatalság nem rossz. Biztosan nem az. Nekünk is megvoltak a hibáink, gyöngéink ifjúkorunkban. Manapság sem rosszabbak, vagy jobbak, mint mi voltunk. Csak éppen – mások; erről van szó."

"Sokszor mondják, hogy ezt én nem tudom elviselni, mégis kibírják, hiszen magukban tudják, hogy ki kell bírniuk. Magunk se tudjuk, mennyi mindent vagyunk képesek elviselni."Kérdezd
a könyvtárost!