Osvát Erzsébet (1913-1991)

Több mint harminc évvel ezelőtt jelent meg először a kötet, amely öt kedves mesét tartalmaz. Az álruhás kisautó, amelynek kiesik egy kereke, és ezért gazdája megszabadul tőle, egy kedves, nagybajuszú bácsinak köszönhetően szebb lesz, mint új korában, és az óvodások kedvencévé válik.

Osvát Erzsébet tizenhárom bensőséges hangulatú meséjében minden csoda megtörténik: a képek figurái kilépnek keretükből és hatalmas lagzit csapnak; Peti játékállatai hazájukba, a messze Afrikába repülnek; Tavasz csodálatos születésnapot rendez Májuslányka tiszteletére; Balázs legkedvesebb barna mackóját óriási meglepetésben részesíti az erdő népe.

Mivel tölti Eszter a napokat? A szorgos kisóvodás fáradhatatlanul tevékenykedik: kockavárat épít, rajzol, tavasszal virágot ültet, segít főzni az édesanyjának, és ha végre aludni tér még álmában is táncot lejt. Osvát Erzsébet verseinek kedves pirospozsgás arcú főszereplőjét Reich Károly színes krétarajzai jelenítik meg a szép kiállítású lapozó oldalain.

Faltisz Alexandra finom árnyalatú, pasztellszínű rajzaival illusztrált szép kiállítású kötetben Osvát Erzsébet kárpátaljai költő, író több mint félszáz gyerekverse kapott helyet. Legtöbbjük klasszikus, gyerekvers antológiákból, irodalom tankönyvekből jól ismert darabok, a ritmusos, dallamos, derűs hangulatot árasztó verseken nemzedékek sora nőtt fel.Kérdezd
a könyvtárost!