Nagy Bandó András (1947-)

Hét estére - elalvás előtti felolvasásra - szánta Nagy Bandó András unokáinak, Lucának és Bencének írt meséit. A gazdag képzelettel szőtt történetek a Kiskalácsai Királyságban játszódnak, és a birodalom ifjú trónörökösei, Bence királyfi és Luca Királykisasszony tiszteletére tervezett születésnapi rendezvény körül bonyolódnak.

A földtörténeti ókorba vezeti kis olvasóit Nagy Bandó András. Saját színes rajzaival és kedves, négysoros versszakaival mutatja be a földi élet kialakulását. Elmeséli, hogyan is kezdődött az élet ötszázhetven millió évvel ezelőtt, hogyan jelentek meg egymás után az első élőlények. S vajon melyik gyerek ne érdeklődne a dinoszauruszok iránt?

Nagy Bandó András meseregénye egyszerre szól gyerekeknek és felnőtteknek. Már a mű címe is beszédes, hiszen a történet alapja az 1943-ban megjelent, Antoine de Saint-Exupéry tollából származó, ma már klasszikusnak számító A kis herceg. A ma játszódó történetben Szentkúti Anti hatodik születésnapjára megkapja A kis herceget, és azon nyomban el is olvassa apukájával.

Nagy Bandó András az Ünnepi Könyvhétre megjelent szép kiállítású kötete hatvan gyerekverssel örvendezteti meg a legfiatalabb korosztályt. A jó ritmusú, könnyed rímelésű versek nemcsak zeneiségükkel ragadják meg az óvodáskorúak figyelmét, de a témaválasztás okán is sikerre számíthatnak körükben.Kérdezd
a könyvtárost!