Hohol Ancsa (1979-)

A gyerekeket egyes szám második személyben megszólító, humort sem nélkülöző kis könyvecskében a látás és a szemüvegesség kérdését járja körül a szerző. Játékos formában ír a rövidlátó nagymamáról, a távollátó nagypapáról, a szemészeti vizsgálatról, a színtévesztésről, és arról, hogy milyen is kisgyerekként szemüvegesnek lenni.

Terka, a bájos, cserfes négyesztendős kislány ezúttal kórházi kalandokat él át, amelyek végül egészen mókásnak bizonyulnak. Terka mandulája gyakran begyullad, ezért a doktor bácsi műtétet javasol. A kórházban Terka hamar összebarátkozik a többi gyerekkel, sőt, beszélgetésbe elegyedik az apró, zöld és kék színű gonosz kis vírusokkal és bacikkal is, amelyek a mandulagyulladást okozzák.

Terka, a bájos négyesztendős kislány óvodába jár, ahová egy napon – számára – különös ikerpár érkezik. A két kislány olyan egyforma, akár két tojás, ráadásul nagyon göndör, ébenfekete hajuk és tejeskávé színű bőrük van. Nem is csoda, hiszen az anyukájuk magyar, de az apukájuk afrikai.

Terka, a bájos, cserfes négyesztendős kislány gumicsizmát kap ajándékba a nagyszüleitől. Akkor szereti meg igazán ezt a lábbelit, amikor kiderül, hogy az varázserővel bír: óriási, ritka szép szivárvány jelenik meg ugyanis az égen, amikor a kislány épp ezt viseli.

Terka, a bájos, cserfes négyesztendős kislány nem nagyon szereti a zöldségeket. Édesanyja azonban azt szeretné, ha megbarátkozna velük, és ehhez a piacon a zöldséges Karcsi bácsi segítségét kéri. A kislány előtt hamarosan feltárul a zöldségfélék vidám világa, ahol megismerkedik Sütőtök Stefivel, Gomba Úrral, Bravissimo Brokkolival, Kotnyeles Kelbimbóval és a Zsonglőr Borsókkal.Kérdezd
a könyvtárost!