Zsiráf könyvek

A falusi iskola a színhelye a kötet négy elbeszélésének (Az Iskolában, A gyerekek, Bűntárgyalás, Kék paradicsom, liliom) amelyekből megismerhetik a mai gyerekek miként éltek, tanultak régen a falusi iskolások.

Eszter minden vágya egy kiskutya. A téli kertben kalandosan ugyan, de egymásra találnak Hóbuckával, a kis fehér pulival, és elválaszthatatlan jó barátok lesznek. Együtt adják át magukat a tél örömeinek, különösen a hóbuckákban való bújócskázást kedvelik, amit persze nagyban nehezít, hogy a kiskutyának csak két szeme és orra észrevehető a nagy fehérségben.

Két gyerek áll a buszmegállóban: egy kisfiú, Bill Vasziljevics MacKonov, az első nemzetközi űrflotta felderítője, és egy kislány, Fehér Szarvas Fia. Elered az eső és a rettenthetetlen űrhajós, valamint az indián varázsló versenyre kelnek egymással.

A történet főszereplője egy fantáziagazdag kisfiú, Dani, aki a családi fotókat őrző dobozban rábukkan egy titokzatos, cvikkeres úr fényképére. A kisfiú lázas nyomozásba kezd: vajon ki lehet, miként élt a számára oly szimpatikus modell, „Cvikkedli””úr.

Az irodalommal ismerkedő kisiskolásoknak szánt sorozat jelen kötete Móra Ferenc öt gyermekekről szóló elbeszélését tartalmazza. Az író személyes tapasztalataiból táplálkozó történetek a nagy szegénységet jól ismerő gyermekévekbe nyúlnak vissza, vagy a gyermeki nyomorúságot mélységes humánummal, együttérzéssel kezelő felnőttkori élményekből merítenek.Kérdezd
a könyvtárost!