Wikland, Ilon (1930-)

Egy viharos éjszakán a Mattis-rablók hatalmas várában leánygyermek születik. Vele egy időben látja meg a napvilágot a rivális rablóvezér fia is. A dühöngő vihar mennyköve belecsap az ősöreg várba, és az kettéhasad: ilyen előjelek közepette kezdi meg életét a két újszülött.

Az ifjúsági regény főszereplője Madikó számára Pirosház, az Isten háta mögötti tanya, a legjobb hely a világon, ahol együtt él ő, apa, anya, Lizbet, a kishúga, Szaszó, a fekete uszkár és Gószi, a kiscica, vagyis minden adott ahhoz, hogy boldog legyen. Az eleven, élénk fantáziájú kislány előszeretettel talál ki, és visz véghez olyan dolgokat, amelyek játékra, kalandra adnak alkalmat.

Háztetey Károly a repülni is képes, apró, dundi, magabiztos emberke egy szép tavaszi estén, amikor az ablak tárva-nyitva, beröppen a kedvetlenül, egyedül búslakodó Kisöcsi szobájába és miután fölfedezi és beindítja a gőzgépét – hiszen Károly a világ legjobb gőzgépkezelője – szoros barátságot kötnek. Károly gyakran meglátogatja és fölvidítja kis barátját.

Háztetey Károly, a repülni is képes, apró, dundi, magabiztos emberke, egy szép tavaszi estén, amikor az ablak tárva-nyitva, beröppen a kedvetlenül, egyedül búslakodó Kisöcsi szobájába, és miután fölfedezi és beindítja a gőzgépét – hiszen Károly a világ legjobb gőzgépkezelője – szoros barátságot kötnek. Károly gyakran meglátogatja és fölvidítja kis barátját.Kérdezd
a könyvtárost!