Westendorp, Fiep (1916-2004)

Egy fehér és egy fekete cica, Pim és Pom, a két jó barát izgalmas, vidám, tanulságos kalandjait követhetjük nyomon a színpompás kis kötetben. Egy napon gazdájuk két kis unokahúgával piknikezni indulnak, s hamarosan eltévednek az erdőben.

A holland gyerekirodalom klasszikus figurái közé tartozó Janó és Janka ezúttal a tél örömeivel ismerteti meg a gyerekeket, vidám, színes és fekete-fehér rajzok kíséretében. A két jó barát megtudja, hogy a süni téli álmot alszik, s miközben a nagyi különféle szép, meleg holmikat kötöget, a gyerekek a padláson játszanak.

Milyen is az élet tavasszal? Mi mindenre lehet rácsodálkozni az évnek ebben a szakában? Ezt mutatják be az egy-két oldalas kis történetek, melyeknek főhősei Janka és Janó. A két gyerek tavaszi kalandjait követhetjük nyomon, amint találkoznak egy sünivel, virágot szednek a réten, újszülött cicákkal, bárányokkal ismerkednek, virágot ültetnek, s készülődnek a húsvétra.

Az olvasmányos történet főszereplője Oti, akit édesapja egyedül nevel. Oti jó barátságban van az állatokkal, a kutyákkal és a macskákkal, sőt a madarakkal és az egerekkel is remekül elbeszélget. Szüksége is van a jó barátokra, ugyanis a kislánynak nem egyszerű az élete. Apukája, Tóni, bár remek szakács, igen hirtelen haragú ember, és emiatt rendszeresen elveszíti a munkáját.

Titi egy napon, Gerda, a Gerle segítségével elfoglalja a város legmagasabb toronyházának padlásszobáját.

A kis piros darus kocsijával mindig mások segítségére siető kisfiú, Titi félbeszakítja a Trappolka családdal töltött tengerparti nyaralást és sietve hazaindul, keresni valakit, aki a sirályok fészkéből kilökött különleges narancssárga tojást kiköltené (Titi a toronyház tetején).



Kérdezd
a könyvtárost!