Trier, Walter (1890-1951)

Kästner gyermekregényének címszereplője két kislány, akik a megtévesztésig hasonlítanak egymásra. Szüleik elváltak, és gyerekeiken "megosztoztak". Így Luise és Lotte nem ismerték egymást, egészen addig, amíg egy gyermeküdülésen nem találkoztak. A gyerekek elhatározzák, hogy összebékítik a szülőket, s erre a célra legalkalmasabbnak a szerepcsere ígérkezik.

Erich Kästner kötetének címadó főhőse, Till Eulenspiegel igazi mókamester, népi hős, akinek kalandjairól számtalan történet járt szájról szájra évszázadokon át a német területeken. Kästner ezek közül dolgozott át tizenkettőt. Till élete nem mindennapi módon indult, ugyanis nem egyszer, hanem háromszor keresztelték meg. Már kisgyermekként is számos csínyt követett el.

Ezúttal a Csizmás kandúr történetének humoros átdolgozását olvashatjuk Erich Kästner tollából. A molnár halála utána legkisebb fia, Jancsi semmi mást nem örököl, csupán egy macskát. Azonban hamarosan kiderül, hogy ez a kandúr korántsem hétköznapi macska, tud beszélni, ráadásul rendkívül furfangos.

Bizonyos jelekből az okos állatok azt a következtetést vonják le, hogy az emberiség újabb önpusztító fegyverkezésbe fogott, kirobbanással fenyeget az újabb világháború. Így kerül sor az állatok konferenciájára...Kérdezd
a könyvtárost!