Lazin, Igor (1964-)

A gyerekek figyelmét már színpompás borítójával felkeltő kötetben a világ különböző pontjairól származó mesék olvashatók Áprily Lajos és Jékely Zoltán kiváló műfordításában, átdolgozásában.

„Nekem két nagymamám és két nagypapám is van, és ez nagy szerencse, mert a Maminak és a Papinak például egy sincs, és ezért amikor tehetik, az enyémeket használják.” Többek közt ezt is elmeséli nekünk a nyolc fejezetből álló, remek humorral, élvezetes stílusban megírt, rendkívül olvasmányos történet főszereplője, Sári, akit mindenki csak Sibinek hív.

„Van egy kutyánk, Bábolna, nincsen neki iPhone-ja...

„Van egy kutyánk, Bábolna, nincsen neki iPhone-ja...

A legkisebbek mindennapjait bemutató kedves kis kötet főszereplője az óvodás Dani. A kisfiú az egyik történetben biciklizni tanul, miután az óvó néni felhozza a pincéből a szebbnél szebb kismotorokat, rollereket, pedálos bicikliket. A másikban egy nyűgős napját követhetjük nyomon, miután a viharos éjszakán nem tudott aludni, végül tanúi lehetünk egy ovis szerelem kibontakozásának is.

A több művészeti ágban is otthonosan mozgó Kollár-Klemencz László eredeti hangú, ötletes, olvasmányos kis kötetének kedves főhősei a mindig segítőkész Kistehén, valamint rokonai, Tetemaci, aki a legváratlanabb pillanatban is képes elaludni, Vadász, aki olyan titkokat titkol, amiket nem tud magában tartani, és Nyúl, akinél már csak a saját okos gondolatai nagyobbak.

A meseregény főszereplője Fortélyos mester, a vörös bundás róka, a ravaszság és kétszínűség díszpéldánya. A történet folyamán hol úgy lép föl, mint nyájas látogató, hogy Pohos urat, a borzot üldözze ki otthonából, hol pedig Lompos bátyó, a farkas eszén jár túl csalafinta ötletével.Kérdezd
a könyvtárost!