Kürti Andrea (1987-)

A kolozsvári szerző korábbi kötetéből (Monyómesék) megismert, sokféle alakban létező csöppnyi lények, a monyók újabb izgalmas kalandjait követhetjük nyomon Kürti Andrea vidám, színpompás illusztrációinak kíséretében. Vágottszemű, a főszereplő kisfiú nagyszüleihez utazik egy hétre vidékre, és természetesen vele tartanak a monyók is, Samu, Lujzi, Házimonyó és a monyógyerekek.

Az erdélyi költő életművéből ad gazdag válogatást az igényes kivitelezésű kötet, melyet Kürti Andrea és Sipos Gaudi Tünde színes, mozgalmas illusztrációi kísérnek.

A Népmesekincstár sorozat harmadik darabjába Bajzáth Mária mesepedagógus hat-nyolc éves gyerekeknek válogatott meséket a világ minden tájáról, találunk köztük többek között vallon, cseremisz, koreai, indonéz, busman, szerb, norvég, magyar, német, görög, arab, perzsa, indiai, lengyel, olasz, kongói, kazah, örmény, észt mesét.

A sokféle alakban létező csöppnyi szőrös lények, a monyók csak keveseknek mutatják meg magukat. Az elbeszélő és családja, „A Vágottszeműék” azonban nem csak láthatják őket, de - Samu, a vén vízimonyó beköltözésével – e sokféle formájú, tulajdonságú apró lények kalandjainak részeseivé is válhatnak.Kérdezd
a könyvtárost!