Horváth Mónika

A Pötyi és Pepita nyomoz sorozat harmadik kötetében nem meglepő módon megint nagy veszély leselkedik a városra. Látva az állatkerti állatok elszabadulását a gyerekek megalakítják az Állatkertből Elszabadult és Elkóricált Állatok (ÁLSZAKÁLL) összegyűjtésére szakosodott csapatot, azonban hamar kiderül, hogy sokkal nagyobb kihívás előtt állnak.

A Pötyi és Pepita nyomoz sorozat második kötetében is titokzatos rejtélyt kell megoldani a lányoknak. Szinte még el sem kezdődött a nyári szünidő, de Hercig, Félix bácsi kutyája eltűnik, majd később Szotyi is, Stefi néni majma. Minden jel arra utal, hogy valaki ellopta az állatokat, hiszen a tett helyszínen még bűnjelet is találnak.

A Pötyi és Pepita nyomoz sorozat első kötete igazi élményt nyújt olvasóinak. A két főszereplő kislány egy különleges kulcsot talál az utcán. Elhatározzák, hogy kiderítik, kihez is tartozhat ez a kulcs. Eltökélten kezdenek a nyomozásba, észre sem veszik, hogy egy igen fontos küldetés kellős közepén vannak.

Az óvodás korú Vilma gyakran duzzog, ha valami nem a kedve szerint történik, ám nem sokáig, mert élénk fantáziájával hamar kiszínezi és kedvére változtatja a "nemszeretem" dolgokat.

Az erdő királya Ön, az öreg szarvasbika, aki az év nagy részében terebélyes koronájával, magányosan járja az erdőt, és csak nász idején lép a képzeletbeli porondra, hogy megvívjon a tisztás szélén gyülekező „udvarhölgyek”, a szarvastehenek kegyéért.Kérdezd
a könyvtárost!