Cantone, Anna Laura

zuzi, a kismacska Franciaországban egy kis tengerparti faluban élt egy halász és négy fia társaságában. Nagyon jól érezte magát a családban, szívesen játszott a fiúkkal, de különösen azt szerette, amikor a négyéves Gabi a megszokottól eltérően visszafelé, a farkától a feje felé simogatta.

Az olvasmányos, kedves történet főhőse, a nemrég született okos és rendkívül kíváncsi Pim elhatározza, hogy kideríti, mit jelent földimalacnak lenni. Mamája egy napon magával viszi csemetéjét éjszakai útjára, melynek során az oroszlán bőgését meghallva, Pim rájön, hogy tud szaladni, majd tanúja lesz annak, amint anyukája egy egész termeszfészket elfogyaszt vacsorára.

Hilda kicsi, barna tyúk pettyes tollakkal, Kishalom nevű faluban egy tanyán lakik. Hilda mindent megtenne, hogy eljusson Nagymalomba, ahol nagynénjének éppen most született öt kiscsibéje. Kitartóan, napokon keresztül próbál útnak indulni, átpréselve magát a sövényen, azonban kudarcba fordul minden próbálkozása. Első nap egy kukásautóra szállt fel, kis híján múlt, hogy oda nem veszett.

A pingvinkolónia elsőszülött fiókája, Ottó rendkívül kíváncsi természetű. Minden érdekli, ami vele és a környezetében történik, ezért folyamatosan faggatja az éppen rá vigyázó felnőtt pingvint, Claudiust: hol élnek, hol vannak most, kicsoda ő tulajdonképpen, miért kell összebújniuk olyan szorosan, ha hóvihar közeleg, miért vigyáz rá mindig más felnőtt, mit egyen, ha éhes?

A Pozsonyi Pagony Kft. gondozásában, a neves olasz illusztrátor, Anna Laura Cantone kedves rajzaival megjelenő - állatkölykök főszereplésével egy-egy állatfaj jellemző vonásait fölvillantó - Tomlinson-kötetek ezidáig nagy népszerűségre tettek szert a kisiskolások és kisgyermekes családok körében.

Hupp, a kis gyöngybagoly nagyon fél a sötétben. Éjszaka ezért többnyire alszik, nappal viszont ébren van, és örökös falánkságával, állandó fecsegésével szüleit sem hagyja pihenni. Mamája szerint ahhoz, hogy legyőzze félelmét, minél többet meg kell tudnia róla.Kérdezd
a könyvtárost!