Programok

Programok

PILIS - Fafakadás
Időpont: 2021. május 01. 15:00 – 2021. május 30. 16:00


Májusban újra egy nagyon tehetséges alkotó érkezik hozzánk. Az Ablak Galéria ezekben a hetekben bámulatos fafaragásoknak ad otthont. Kacsirek Ottó András nem rég óta él Pilisen és alig öt évvel ezelőtt kezdett el fafaragással foglalkozni. Dió-, hárs-, éger-, és cseresznyefából készített alkotásaiban, leginkább a kalotaszegi népi, díszítő motívumok köszönnek vissza, igazi tulipános mesevilágot varázsolva kirakatunkba.
Az alkotó így ír magáról.
Kacsirek Ottó András vagyok, 1967-ben születtem. Pilisen élek, de gyökereim átnyúlnak a határon, egészen Erdélyország, ezen belül is Kalotaszeg tündérkertjéig. Innen az a határtalan csodálat és szeretet, melyet világunk e páratlan, szépségekben és kultúrájában oly gazdag szeglete iránt táplálok, s ami remélhetőleg elbeszéléseimen, verseimen és fafaragásaimon keresztül a kedves olvasók szívében is képes elhinteni magját, s talán megváltoztatni azon emberek véleményét is, akik Erdélyre, Erdély magyarságára mostanság másképpen gondolnak.
Első verseskötetem 2019-ben jelent meg Átszivárgás címmel. Az e kötet terjesztéséből származó teljes bevételt a magyarbikali református templom megmentésére szeretném felajánlani.
Elbeszéléseim a Várad folyóiratban, verseim és elbeszéléseim a FolkMagazinban jelentek meg.
Könyvtárunkban lehetőség van az Átszivárgás című verses kötet, adomány fejében történő megvásárlására, melyet párja szülőföldje, Magyarbikal református templomának felújítására, megmentésére szán a kiállító. Kérjük, ha tehetitek támogassátok nemes kezdeményezését!
A kiállítás éjjel nappal megtekinthető a városi könyvtár Ablak Galériájában! Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Kevesebb jelenjen meg
Mellékletek:
Fafakadás_plakát.jpg
Az eseményt rögzítő könyvtár: Kármán József Városi Könyvtár és Közösségi Ház

További események a közeledben

PILIS - Afrika fénye
Pest megye
2021. 06. 01. – 2021. 07. 01.


Kérdezd
a könyvtárost!